Α.Π.Σ ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΒΟΤΣΗΣ

Ο Αθλητικός και Πολιτιστικός σύλλογος Ναύαρχος Βότσης ιδρύθηκε το 1933 από πρόσφυγες κατοίκους στην περιοχή Βότση της Καλαμαριάς, προσφέροντας πλούσιο κοινωνικό έργο και υγιείς διεξόδους απασχόλησης στον τρόπο ζωής των κατοίκων και ειδικότερα της νεολαίας. Ο σύλλογος σήμερα λειτουργεί τμήματα Καλαθοσφαίρισης, Πετοσφαίρισης, Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης και Χορευτικό τμήμα. Τα γραφεία του συλλόγου βρίσκονται στην οδό Αριστείδου 6, το τηλέφωνο/fax είναι 2310430923, ενώ το site του συλλόγου είναι το http://www.navarhosvotsis.gr

Τμήμα Καλαθοσφαίρισης

Το τμήμα της Καλαθοσφαίρισης αριθμεί φέτος 200 αθλητές σε 12 Τμήματα, (Ανδρικό, Γυναικείο, Εφηβικό, Παιδικό, Προπαιδικό, Μίνι, Κορασίδες και 5 τμήματα Ακαδημίας Αγοριών) και είναι από τα πιο οργανωμένα στην περιοχή της Καλαμαριάς. Οι προπονήσεις γίνονται στο ανακαινισμένο θερμαινόμενο κλειστό γυμναστήριο του 4ου και 5ου Λυκείου Καλαμαριάς (πρώην ΕΤΑΑΔ) για όλα τα τμήματα εκτός από το Ανδρικό και το Γυναικείο που γίνονται στην Μίκρα. Το Ανδρικό τμήμα αγωνίζεται στην Γ’ ΕΚΑΣΘ ενώ το Γυναικείο στην Α2 Εθνική κατηγορία. Στα τμήματα υποδομής η δουλειά που γίνεται είναι πάρα πολύ καλή. Τα τελευταία χρόνια το Εφηβικό και Παιδικό μας φτάνουν μέσα στις 24 καλύτερες ομάδες της Θεσσαλονίκης (την σεζόν 2011-12 ήμασταν 12η) και τα μικρότερα τμήματα έχουν κερδίσει αρκετά τουρνουά.

Υπεύθυνοι τμημάτων
Υπεύθυνοι Τμήματος Καλαθοσφαίρισης

Υπεύθυνος του Τμήματος Καλαθοσφαίρισης και εμπνευστής του Ναύαρχος Βότσης Basketball programme είναι ο Τάσος Μανωλόπουλος (Πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ) με θητεία σε πολλές ομάδες (ΑΚ Αστέρια, Βοηθός Προπονητή Α1 ΠΑΟΚ, Τμήματα υποδομής ΠΑΟΚ και Ασβεστοχώρι). Είναι προπονητής στο Ανδρικό, το Εφηβικό και το Προπαιδικό τμήμα του συλλόγου.
Ο Χρήστος Γκογκάκης (Πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ) είναι ο άλλος υπεύθυνος και προπονητής του Γυναικείου τμήματος αλλά και του Παιδικού και των Κορασίδων του συλλόγου, με θητεία στα Τμήματα υποδομής του Μακεδονικού, του Ηρακλή, του Άρη, του ΑΠΟΕΛ και πολλών άλλων ομάδων. Μαζί τους ο  Χρυσόστομος Τσιμπραηλίδης (Πτυχιούχος  ΤΕΦΑΑ) που είναι προπονητής στο Μίνι, τις Ακαδημίες και βοηθός στο Εφηβικό και ο Γιώργος Γεροφώτης (Πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ) που είναι προπονητής στις Ακαδημίες.


Δήλωση υπεύθυνου κ. Τάσου Μανωλόπουλου

Στόχος του Ναύαρχος Βότσης Basketball Programme, ήταν και είναι να κάνουμε τον σύλλογο μία από την πιο οργανωμένες μπασκετικές κυψέλες της Καλαμαριάς και όχι μόνο. Από 50 αθλητές πριν 6 χρόνια που ανέλαβα φτάσαμε στους 200 με σωστή δουλειά βήμα βήμα. Τα τμήματα ανέβηκαν κατηγορίες και έχουμε βγάλει παιδιά που ήδη στελεχώνουν το Ανδρικό τμήμα και κάνουμε προσπάθειες από τον μηδέν να οργανώσουμε το Γυναικείο που αναλάβαμε πριν 4 χρόνια και ήταν διαλυμένο. Κάναμε πολλά πρωτοποριακά πράγματα για τα δεδομένα του τοπικού Μπάσκετ όπως:

  • Basketball Camp με μεγάλη επιτυχία σε συνεργασία με τον καταξιωμένο αθλητή Γιάννη Γκαγκαλούδη (http://vimeo.com/26544136),

  • Basketball summer Programme στην κατασκήνωση το καλοκαίρι (http://vimeo.com/45695126 και http://vimeo.com/71443318),

  • Promotion Video για την Ακαδημία μας (http://vimeo.com/49723759),

  • Boutique με νέο μοντέρνο σήμα για τον σύλλογο,

  • Πρωτότυπη Φωτογράφιση –Παρουσίαση για το Ανδρικό και Γυναικείο μας,

  • Εκδρομές σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας για φιλικά και φιλικό με την Εθνική Ιορδανίας Παίδων,

  • Πρόγραμμα χορηγιών “Familia” με τις κάρτες αθλητών και τις εκπτώσεις που έχουν αυτοί στους χορηγούς μας.

Είμαστε μια παρέα ανθρώπων εδώ στον Βότση με πάθος και αγάπη για το Μπάσκετ. Ζούμε γι’αυτό που κάποιοι λένε Μπασκετάκι, αλλά για εμάς είναι Μπασκετάρα. Προσπαθούμε να κρατήσουμε τα νέα παιδιά στον Αθλητισμό και στο αγαπημένο μας Άθλημα. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε τους αστέρες του αύριο. Μέσα από έναν μικρό σύλλογο που για εμάς είναι πολύ μεγάλος. Χαίρομαι γιατί υπάρχουν πολλοί που στηρίζουν αυτή την προσπάθεια και μας βοηθάνε αφιλοκερδώς. Είμαστε ανοιχτοί σε νέες ιδέες και νέες προτάσεις. Είμαστε ανοιχτοί σε όποιον θέλει να έρθει στην οικογένεια του Ναύαρχου Βότση. Γιατί πάνω απ’όλα είμαστε οικογένεια.
Το μέλλον ξεκινάει από εδώ. Από τις Ακαδημίες…
“Ναύαρχος Βότσης Basketball Academy”