Τι είναι τα Trigger Points

Trigger Points είναι σημεία που εντοπίζονται μέσα στους μυς και δίνουν την αίσθηση ενός σκληρού “κόμπου” ανάμεσα στις μυϊκές ίνες. Τα σημεία αυτά ορίζονται ως εντοπισμένες περιοχές στις οποίες ο μυς και ο συνδετικός ιστός είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στον πόνο όταν συμπιέζονται.
Οι σφιγμένοι μύες και τα trigger points είναι ο πιο συχνός λόγος δυσκαμψίας και μειωμένης κινητικότητας στον αυχένα, τη μέση και την πλάτη αλλά και στα υπόλοιπα σημεία του σώματος. Η ύπαρξη trigger points μπορεί να οδηγήσει σε “μπλοκαρίσματα” των αρθρώσεων μεταξύ των σπονδύλων ή σε άλλες μεγάλες αρθρώσεις του σώματος και δυνητικά να προκαλέσει στο μέλλον φθορά σε αυτές τις αρθρώσεις και αρθρικό πόνο.

Trigger Points και Medical Fitness
Πώς δημιουργούνται τα trigger points

Τα σημεία αυτά δημιουργούνται λόγω καταπόνησης των μυών η οποία μπορεί να οφείλεται σε πολλούς λόγους. Οι πιο συνηθισμένοι είναι η κακή στάση στην εργασία, το περιττό βάρος, η έλλειψη άσκησης και διατάσεων ή ακόμη και παλαιότεροι τραυματισμοί που δεν αποκαταστάθηκαν σωστά.

Medical Fitness & Trigger Point Therapy

Το Trigger Point Therapy μπορεί να ανακουφίσει τους μυϊκούς πόνους, να βοηθήσει στην ανάπλαση των μυών και να αποκαταστήσει την κίνηση στις αρθρώσεις.
Μιλώντας ειδικά για τον τομέα του αθλητισμού, αυτό που κάνουμε εμείς είναι να καθορίσουμε τις περιοχές του σώματος που πιστεύουμε ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με τη δημιουργία Myofascial τεχνικών συμπίεσης. Μέσω των τεχνικών αυτών, δημιουργούμε την απαραίτητη ελαστικότητα και ευκαμψία εντός των μυών. Απελευθερώνοντας το πόδι από την ανεπιθύμητη ακαμψία θα επιτρέψει το πόδι σας να παραμείνει στο έδαφος για λιγότερο χρονικό διάστημα, δίνοντας αύξηση στη συνολική απόδοση, μειώνοντας παράλληλα την πιθανότητα τραυματισμού και επιτρέποντας την απόδοση στο υψηλότερο επίπεδο, είτε πρόκειται για τένις, ποδόσφαιρο ή τρέξιμο. Επίσης, θα σας δώσει τη δυνατότητα της πλευρικής κίνησης με αποτελεσματικό τρόπο για μεγαλύτερη σταθερότητα στην άρθρωση και ταυτόχρονη αύξηση της δύναμης που παράγεται ώστε να γίνει η κίνηση πιο αποτελεσματική.